#

Dan sećanja na preminule od AIDS-a 2016

Ove godine Crvena linija je organizovala “Međunarodni dan sećanja na preminule od AIDS-a” (International AIDS Candlelight Memorial) koji se obeležavao pod sloganom „Uključi, nauči, osnaži“ i na ovaj način Crvena linija u saradnji sa partnerskim organizacijama se priključila svetskoj zajednici u borbi za kraj HIV epidemije.

Međunarodni dan sećanja na preminule od AIDS-a se obeležava u preko 100 zemalja širom sveta od 1983. godine, sa ciljem da okupi predstavnike institucija, organizacija civilnog društva, prijatelje, aktiviste i građane da zajedničkim snagama uspostave dijalog u zajednici o značaju i načinima uspešne prevencije HIV infekcije, lečenju, nezi i pružanju podrške osobama koje žive sa HIV-om, uz stvaranje društvenog okruženja bez stigmatizacije i diskriminacije.

Tokom akcije u centru Novog Sada je bila postavljena crvena traka, gde su prolaznici bili u mogućnosti da ostave poruke podrške i upale sveće u pomen osoba preminulih od AIDS-a.
Takođe, svi zainteresovani građani su mogli da provere svoj HIV status u mobilnoj medicinskoj jedinici Omladine Jazas-a Novi Sad.

Pogledajte galeriju događaja OVDE

Crvena linija - Moderator 15. jun, 2016 16:27
 
Layout Version Headings Font Content Font