#

PREDSTAVLJAMO „ŽIVU BIBLIOTEKU“ I „ŽIVE KNJIGE“

Koristimo priliku da vas pozovemo na Živu biblioteku pod nazivom “Zona bez diskriminacije” koja se realizuje povodom obeležavanja 1.Decembra – Svetski dan borbe protiv Side, a uz podršku Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada.

Živa biblioteka funkcioniše baš kao prava biblioteka u kojoj čitaoci pozajmljuju knjigu na određeno vreme. Ali postoji jedna razlika: u Živoj biblioteci knjige su ljudi, i knjige i čitaoci imaju priliku da uđu u pravi dijalog. U ovoj biblioteci, knjige ne samo da mogu da pričaju, već mogu i da odgovaraju na pitanja čitalaca, da postavljaju pitanja i uče.

Knjige u Živoj biblioteci su ljudi koji predstavljaju grupe koje su često meta predrasuda, stereotipa, diskriminacije, kao što su osobe sa HIV-om, osobe sa invaliditetom itd.

Upravo te Žive knjige sa specifičnim životnim pričama, otvoriće svoje korice čitaocima kako bi doprineli razvoju tolerancije i poštovanju različitosti u našem društvu.

Događaj će se realizovati u Omladinskom centru CK13 (ul.Vojvode Bojovića 13), 28.11.2015 godine u period od 13.00-17.00h.

Pridružite nam se jer naše divne, žive knjige su na “policama” i čekaju svoje Čitaoce!

Crvena linija - Moderator 20. novembar, 2015 19:27
 
Layout Version Headings Font Content Font