AKTUELNOSTI

JEDNODNEVNI IZLET

Crvena linija

24 jun 2019

Kako je proces resocijalizacije i druženja, jedan od vrlo bitnih faktora u osnaživanju osoba sa HIV-om, ovom prilikom smo organizovali za naše članove jednodnevnu ekskurziju sa posetom dvorcu Fantast i Subotici.

Ovom prilikom učesnici su mogli da se upoznaju sa našom kulturnom baštinom, a takodje i da se medjusobno upoznaju i razmene lična iskustva svog života sa HIV-om.

Organizovanje jednodnevnog izleta je realizovano u okviru projekta “Dnevni centar za ljude koji žive sa HIV-om i edukacija lokalne zajednice”, a sprovodi se uz podršku Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada.

PREMA RAZLIČITOSTI

Crvena linija

30 maj 2019

Ovog proleća su u okviru projekta „Prema različitosti“, koji je podržan od strane OPENS2019 - Omladinska prestonica evrope Novi Sad 2019, održane su tribine, edukativni časovi i radionice za mlade u nekoliko novosadskih Srednjih škola iz oblasti prevencije diskriminacije i razbijanja negativnih stavova, stereotipa i predrasuda prema društveno osetljivim grupama.

Aktivnosti neformalnog obrazovanja u Srednjim školama sa teritorije Grada Novog Sada su održane sa ciljem povećanog znanje o različitosti svih ljudi bez obzira na identitet kako bi se povećala tolerancija medju mladima i opšta prihvaćenost bez obzira na njihovu versku, rodnu, materijalnu, zdravstvenu, seksualnu ili neku drugu različitost.

Takođe, mladi su mogli da se upoznaju i popričaju direktno sa nekim od predstavnika iz društveno osetljivih grupa tj. Živom knjigom kao što je osoba sa HIV-om, koja je kroz svoje iskustvo približila život osoba sa HIV-om i na taj način razbila predrasude kod mladih prema osobama koji žive sa HIV-om.

OBUKA ZA OSOBE SA HIV-om U POBOLJŠANJU LEČENJA ARV TERAPIJOM

Crvena linija

01 april 2019

Zbog specifičnosti ARV terapije i HIV infekcije, postoje mnogi faktori koji igraju važnu ulogu u razvijanju visoke posvećenosti terapiji i daljem tretmanu lečenja, gde smo sumirali prilično kompleksnu oblast tretmana HIV-a savremenom ARV terapijom i razjasnili mnoge dileme osoba sa HIV-om koje su od skoro otpočele svoje lečenje.

Predavač obuke je bila doc.dr Daniela Marić sa Infektivne klinike u Novom Sadu. Obuka o poboljšanoj pismenosti lečenja, pravilnoj primeni ARV terapije i zdravijim životnim navikama osoba sa HIV-om, je održana u sklopu "Improve your health" projekta koji je podržan od strane ViiV HealthCare.