AKTUELNOSTI

OBUKA ZA PREVENCIJU DISKRIMINACIJE, NASILJA I FORMIRANJA SCENA FORUM TEATRA

Crvena linija

12 oktobar 2017

Održana obuka za mlade na temu prevencije diskriminacije, nasilja i formiranja scena Forum teatra a sa ciljem poštovanja različitosti među mladima i osetljivih društvenih grupa. Učesnici obuke su bili vredni i kreirali Scene Forum teatra , gde nas tokom oktobra i novembra nas čeka izvodjenje Forum teatra.

Obuka je održana u okviru projekta "Uključi se i TI", koji je podržan od Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada .

LETNJA ŠKOLA O REPRODUKTIVNOM ZDRAVLJU

Crvena linija

12 oktobar 2017

Podržana od strane Gradske uprave za sport i omladinu, Crvena linija je organizovala Letnju školu o reproduktivnom zdravlju. Tokom dva radna dana, 16 mladih osoba uključenih u život i rad na ulici učilo o najvažnijim temama vezanim za reproduktivno zdravlje.

Pored edukativnih sadržaja, u školi su bile organizovane i aktivnosti, relaksacije i izgradnje timskog duha.

NAGRADNI FOTO KONKURS

Crvena linija

19 septembar 2017

Udruženje Crvena linija iz Novog Sada raspisuje foto konkurs za najbolju fotografiju na temu ''Prevencije diskriminacije i nasilja prema društveno osetljivim grupama'' !

Konkurs je namenjen za sve mlade od 15-30 godina sa teritorije Grada Novog Sada.

Pošaljite 1-5 fotografija sa kratkim opisom fotografija uz popunjen prijavni formular, koje prikazuju vašu viziju Prevencije diskriminisanja i nasilja i osvojite vredne nagrade:

  1. MESTO - 14.000 dinara
  2. MESTO - 10.000 dinara
  3. MESTO - 6.000 dinara

U fotografijama treba prikazati kako se borimo protiv diskriminacije i nasilja. Konkurs se realizuje u okviru projekta ''Uključi se i TI'' koji sprovodi Udruženje Crvena linija iz Novog Sada. Projekat je finansiran od strane Gradske uprave za sport i omladinu i Kancelarije za mlade Grada Novog Sada. Fotografije će se koristiti u okviru kampanje koja podrazumeva korišćenje društvenih mreža u informisanju i uključivanju mladih u prevenciju i borbu protiv diskriminacije i nasilja nad društveno osetljivim grupama. Na svakoj fotografiji biće naznačeno ime i prezime autora.


USLOVI KONKURSA

  • Fotografije ne smeju da promovišu diskriminaciju, nasilje i mržnju

  • Fotografije treba da budu u rezoluciji 3264 x 1836 (16:9)

  • Autor/ka može poslati do 5 fotografija maksimalno

  • Fotografije slati na mejl adresu: support@crvenalinija.org najkasnije do 20. oktobra 2017. sa naznakom: ''Uključi se i Ti“

  • Učesnici konkursa daju saglasnost da se fotografije koriste za kampanju „Uključi se i Ti'' koju će sprovoditi Udruženje Crvena linija.

  • Uz fotografiju je potrebno ispuniti i poslati obrazac koji se nalazi u prilogu


ODABIR FOTOGRAFIJA

Komisija će odabrati fotografiju za 1. mesto, kao i 10 najboljih fotografija koje će biti vidljive na Fejsbuk stranicama gde će publika moći da glasa.

Fotografije koje budu imale najveći broj lajkova, osvajaju nagrade za 2. i 3. mesto.

Ukoliko se otkrije kupovina glasova, kandidat/kinja će automatski biti diskvalifikovan/a iz konkursa.


U novembru će biti organizovana izložba fotografija u jednom od gradskih javnih prostora i tom prilikom podeljene nagrade za prvoplasirana tri rada.

Učesnici konkursa će biti informisani na vreme i pozvani da prisustvuju otvaranju izložbe i dodeli nagrada.


U nastavku preuzmite prijavni formular klikom na navedeni link.


PREUZMI APLIKACIONI FORMULAR